BENCHMARKONDERZOEK

Hoe presteert uw organisatie in vergelijking met andere spelers in de branche? Right Minds houdt middels meerdere tracking onderzoeken de positie van diverse merken in de gaten.

Naamsbekendheid

Weet u hoe bekend uw merk is binnen de categorie? Via onze tracker meten wij o.a. top of mind awareness, spontane merkbekendheid, geholpen merkbekendheid, overweging, voorkeur, koopintentie en penetratie. Zo weet u waarmee u verder aan de slag kan gaan. Optioneel voeren we een verdiepend onderzoek uit.

Campagne effectmeting

Hoe effectief zijn uw reclamecampagnes? Is bijvoorbeeld de boodschap goed overgekomen? Meet uw reclamecampagnes zuiver door voorafgaand een 0-meting te doen om vervolgens met een 1-meting / 2-meting het effect in kaart te brengen. Daarnaast is met een verwijzing naar een website in de reclame mogelijk om het effect real-time te meten.

Tracking onderzoek

Hoe ontwikkelt uw merk zich binnen de categorie? Door continue op verschillende merk indicatoren te meten, weten wij hoe uw merk zich ontwikkelt en of uw marketing inspanningen effect hebben gehad. Daarnaast maken we direct inzichtelijk waar uw merk staat ten opzichte van de concurrentie.

Vraag een offerte aan

Opzetten onderzoek

In samenspraak zullen concurrenten voor de benchmark en de doelstellingen voor de meting worden bepaald. Mits benodigd zullen er verdiepende vragen aan de standaard tooling worden toegevoegd.

Meting

De meting zal worden uitgevoerd onder een representatieve steekproef voor de Nederlandse bevolking. Op verzoek kan er ook een andere steekproef worden samengesteld.

Analyse & rapportage

De resultaten zullen worden geanalyseerd en worden opgeleverd in een rapportage die direct binnen uw organisatie is te gebruiken. In overleg kan ook een dashboard worden samengesteld.

Selectie merken door ons gemeten:

nivea
mona
quaker
kelloggs
Coca Cola

Het is nooit te laat om te starten met een benchmarkonderzoek! Specifieke wensen?
Bel ons op 0180-849084 of klik hier

Weten waar uw organisatie staat ten opzichte van de concurrentie is cruciaal voor het bepalen van uw strategie.