User Experience Testing

User experience testing is een vage term. Wat definieert een ‘goede’ of ‘slechte’ UX, en wat zijn de gradaties binnen deze 2?

De uitdaging zit in het testen en meten van de UX. Kan je dit op een snelle manier doen, en zijn er tools die je hierbij kunnen helpen?

Ja dat kan, en ja die zijn er. Dat is waar dit artikel over gaat: het meten en testen van UX. Als je ervaring hebt met UX of conversie optimalisatie is dit misschien een beetje basic voor je, maar het is een goed overzicht als je nieuw bent in dit veld.

Wat is User Experience Testing?

User experience is de totale en subjectieve ervaring van het gebruik van een product zoals een website of app. Het bevat meer dan alleen een goed visueel design of goede usability. Hier is een ‘honeycomb’ die alle aspecten van user experience beschrijft.

Read more

Ecommerce A/B Testing: Faal je weg naar succes

De lanceringspagina van de website had een lagere conversie dan de eigenaar had gehoopt, dus besloot hij dat reorganisatie uit te voeren. Hij veranderde de foto’s, maar nog belangrijker, de lay-out. Maar hij veranderde niet alleen van oud naar nieuw, hij was slimmer dan dat. Hij testte de oude versie tegenover de nieuwe.
Na het uitzenden van 10.000 ‘klikken’ naar zijn nieuwe lanceringspagina kwam hij erachter dat hij een bounce rate had van 82%. Mensen gingen gelijk weer weg als ze op de site waren gekomen.
Het bleek dus dat zijn originele site helemaal niet slecht was. Het moest alleen een beetje worden opgepoetst (met A/B testing). Maar met dit ‘gefaalde’ experiment heeft hij wel veel geleerd over zijn publiek: wat ze zoeken, wat ze waarderen en de ideeën die ze het meeste aanspreken. Het was dus helemaal geen verspilde moeite.

A/B testing is nooit een verspilling.

Read more

Vergeet jij de content in het midden van je funnel?

Creëer jij content, maar zie je er niks van terug? Ben jij ook verbaasd dat je content het goed doet op social media en je ziet veel verkeer op je site, maar het enige resultaat is lage conversie en hoge ‘bounce rates’. Het probleem is waarschijnlijk niet je content of de manier waarop je het promoot. Jouw probleem is dat er te weinig content in het midden van je funnel te vinden is. Als jouw site het gat tussen de introductie en het overgaan op aankoop of inschrijving niet dekt, hoe kan je dan verwachten dat bezoekers over dat gat komen?

Read more

Hoe je content ideeën creëert met deze 3 tools

Weet jij welk onderwerp het meest wordt besproken binnen jouw markt? Misschien heb je ongeveer wel een idee maar het is meer dan logisch als je wat specifieker wilt weten waar de mensen over praten. Want er zijn hoogstwaarschijnlijk vragen waar je een antwoord op kan geven en je kunt oplossingen geven voor problemen waar mensen tegenaan lopen. Maar, wij marketeers, hebben een algemeen probleem: we praten te veel i.p.v. te luisteren. En hoe kan je weten dat mensen over jouw merk/bedrijf praten als je niet eens luistert. Er zijn verschillende tools die je hiervoor kunt gebruiken.

Read more

Hoe creëer je kwalitatieve blog posts?

Wees consistent en meedogenloos

Als blogger moest je consistent zijn en niet te snel opgeven. Content marketing en een blog runnen laten pas op lange termijn resultaten zien.

Over het algemeen kost het 30 maanden om bekend te raken in jouw markt, dus je moet geen directe resultaten verwachten. Het is ook belangrijk om je content meedogenloos te promoten, het moet bij je publiek aankomen.

Read more

CRO: 4 manieren om je conversie op te krikken

Ons Conversion Rate Optimization Report onderzoekt tactieken en processen die bedrijven gebruiken om conversie omhoog te helpen. 55% ziet conversie optimalisatie nu als een cruciaal onderdeel, het is ongetwijfeld een groot deel van digitaal en eCommerce succes.

Hier zijn 4 factoren die bijdragen aan een verbeterde conversie.

Read more

Content creëren voor elk stadium van jouw marketing funnel

Een goed marketing funnel tovert je bezoekers om in klanten. Hoe meer je je funnel verbetert, hoe meer klanten je zult hebben/krijgen en hoe hoger je winst zal zijn.

Dit type verbetering is alleen mogelijk als je de unieke eisen van de verschillende stadia kent en begrijpt. Anders komen je toekomstige klanten in de bekende cirkel terecht waar ze ergens in het proces afhaken.

Een van de belangrijke aspecten van al deze stadia is de content die je gebruikt. Krijg dit onder de knie en je geniet niet alleen van hogere conversies maar ze komen ook nog eens veel sneller.

Read more

6 effectieve technieken voor betere e-mail marketing

Is je e-mail marketing aan het falen?

Voelen je e-mails meer als berichten in een fles?

Is het mogelijk dat je volgers alleen nog blijven omdat ze je niet willen kwetsen?

Als dit bekend klinkt, wees niet te hard voor jezelf. Na het lezen van dit artikel, ben je klaar om deze technieken direct toe te passen en je marketing cijfers 180 graden te draaien!

Read more

3 manieren waarop marketeers customer experience verbeteren van binnenuit

Om customer experience te verbeteren is het belangrijk om aandacht te besteden aan hoe alles binnen het bedrijf werkt. Maar ook aan hoe de klanten met het merk omgaan.

Welke initiatieven vinden marketeers van over de hele wereld belangrijk?

Read more

Klantfeedback verzamelen

Er zijn 2 soorten klantfeedback: kwantitatieve en kwalitatieve. Je kent het vast wel, maar wat is het eigenlijk? Ondanks dat ze verschillen hebben zijn ze toch verbonden met elkaar. In dit artikel ga je lezen wat dat verschil dan precies is en waarom ze verbonden zijn.

Read more