Usability Expert Review

Is jouw website zo gebruiksvriendelijk als je zelf denkt?

Wist je dat gebruikers jouw site in veel gevallen minder gebruiksvriendelijk ervaren dan jij dacht en dit directe gevolgen heeft voor de conversie? Kan de website bezoeker bijvoorbeeld de juiste informatie vinden om tot aankoop over te gaan? Een usability expert review geeft een eerste inzicht in de gebruiksvriendelijkheid en knelpunten van jouw website een goede tweede stap om de website verder te optimaliseren is de usability test. Des te gebruiksvriendelijker jouw website wordt ervaren des te beter zal je conversie zijn! Wie wil dat nou niet?

usability expert review

Usability Expert Review: Wat gaan we doen en waar letten we op?

Afhankelijk van of de website nog gebouwd dient te worden of reeds online staat bewandelen we verschillende paden. Een nieuwe website biedt kansen om deze volledig naar de laatste gebruiksvriendelijke en conversiegerichte oplossingen te bouwen. Een bestaande site is in veel gevallen aan te passen. In beide gevallen wordt de website uitgebreid getoetst op gebruiksvriendelijkheid en worden de knelpunten op het gebied van usability naar boven gehaald. Tijdens de review wordt onder meer door onze experts gekeken naar: de lay-out, de structuur, de content, de call to actions, het orderproces en de werking van overige functies van de website waaronder contactformulieren etc. Ieder onderdeel zal worden voorzien van geprioriteerde actionable insights zodat jouw web-developer hiermee snel aan de slag kan.

Wat als de aanbevelingen zijn verwerkt in de website?

Idealiter voeren we na het verwerken van de insights die zijn voortgekomen uit de usability expert review een usability test uit (optie incl. eye-tracking). Tijdens usability testing zullen 5-10 respondenten een aantal specifieke opdrachten op jouw website uitvoeren. Aan de hand hiervan kunnen we nieuwe insights vergaren om de website verder te optimaliseren. Mogelijk zal er aan de hand van de voorstellen uit de usability expert review een A/B test te worden uitgevoerd om verschillende pagina’s op gebruiksvriendelijkheid en conversie te testen.

Start vandaag nog met het gebruiksvriendelijker maken van je website! Bel ons op
0180-849084 of klik hier

Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website of app heeft direct invloed op de conversie van de website. Direct meer sales dus, wie wil dat nou niet? Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie neem dan contact met ons op!