USABILITY TESTING

Door jouw website bezoeker centraal te stellen in de ontwikkeling en verbetering van jouw website garanderen wij je een betere conversie en dus een hogere ROI op jouw advertentiebudget. Ben jij klaar voor de volgende stap in conversie optimalisatie?

Scherp geprijsd

Usability testen kan al vanaf € 99 per persoon. Test jouw website, of die van de concurrent, op de belangrijkste UX punten.

Inzicht met 5 tests

Met 5 unieke testers wordt inzicht verkregen in 85% van de usability problemen. Dat kost dus slechts € 495.-

Onderzoek op video

Alle usabilty tests worden opgenomen op video inclusief screen recording. Alle pijnpunten van de website kunnen uitvoerig worden geanalyseerd.

Hoe werkt het?

Definieer de test

Bepaal de vraagstelling, hypotheses en het aantal testers voor de usabilty test. Heb je nog geen idee waar je moet beginnen of heb je nog verdere hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Uitvoering van de usability test

De usability testen worden uitgevoerd in een van onze usability labs en de resultaten worden middels screen recording op video opgenomen.Bekijk een voorbeeld usability test

Resultaten

Per test zal een video worden opgeleverd met daarin de feedback van de respondenten. Deze video’s kunnen worden gebruikt om jouw website verder te optimaliseren.

Wat levert usability testing op?

Ga nu direct aan de slag!

Waarom Usability Testen?

Een goed werkende website kan het verschil maken tussen een nieuwe klant of enkel een website bezoeker. Eigenlijk is usability testen gericht op conversieoptimalisatie. Het achterliggende middel is jouw websitebezoeker een optimale gebruikerservaring  bieden, oftewel een gebruiksvriendelijke website aanbieden. Kunnen jouw bezoekers overweg met je website en snappen de ze hoe ze door de site heen moeten navigeren? Dat zijn vragen die wij gaan beantwoorden op het moment dat we jouw site op usability gaan testen. Een usability test met 5 a 6 personen geeft je inzicht in een groot gedeelte van de usability problemen (Nielsens Law). Natuurlijk kan je voorafgaand ook een Usability Expert Review uit laten voeren en usability testing gebruiken als aanvulling.

Omnibusonderzoek

Wat gaan we voor je doen?

Met usability testing kijken we als het ware hoe jouw (potentiële) website bezoeker specifieke opdrachten uitvoert. Hierbij worden zowel de handelingen als de verbale toelichting vastgelegd. We bieden naast de basis usability tests ook additionele opties aan. Een veelgebruikte extra opties is om eye-tracking toe te passen op het onderzoek. Met deze geavanceerde technologie kijk je werkelijk door de ogen van de tester naar jouw website. Voor deze en andere mogelijkheden, neem contact op met één van onze usability consultants.

 

Wanneer usabilty testing inzetten?

Idealiter begin je met usability testen in de ontwerpfase van je website. Dit omdat de website dan volledig kan worden ingericht op basis van de onderzoeksresultaten. Echter testen wij ook bestaande websites. De feedback die wij uit de verschillende sessies met de usability testers krijgen vormen in dat geval een lijst met knelpunten en verbeteringen voor jouw website. Een onderzoeksrapport inclusief video met highlights (extra opties) biedt goede handvaten om jouw website aan te passen om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen.

Start vandaag nog met het gebruiksvriendelijker maken van je website! Bel ons op 0180-849084 of klik hier

Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website of app heeft direct invloed op de conversie van de website. Direct meer sales dus, wie wil dat nou niet? Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie neem dan contact met ons op!